20061223

Szilveszterkor pedig szintén a Hangárban Secret Fusion party, amin vetítünk.

Következő fellépésünk december 26-án, kedden lesz a Hangár-ban a MonoChrome partyn, Palotai, qq, Pigno, Buuge zenél.

20061220

És mégegy kiegészítés a webTV témájához: a Skype most fejleszti a nagyfelbontású video-cserélő rendszerét, a webisztán beszámolója.

20061217


Megjelent a Photoshop CS3 Beta változata, letölthető az Adobe Labs oldaláról. Az Adobe-tól megszokott metódusú a frissítés ennek jó és rossz értelmében egyaránt. Nagy ujdonságokat nem hozott, ami nem is lenne baj, ha a kisebbek is átgondoltabbak lennének. A legszembetűnőbb változás a réges rég elavult kezelőfelület megreformálása: sajnos itt az Adobe Acrobat által bejárt utat követték, vagyis a meglehetősen rugalmatlan felületet egy túlkomplikált és áttekinthetetlen testreszabhatósággal cserélték fel. Az egyes Adobe termékek közötti hasonlóság ezzel persze mindinkább eltűnni látszik, de magán a PS-en belüli konzisztencia is végképp kaotikus lett. (De legalább leírható a PS történelme az egyes részeinek bemutatásával :) Szerencsére a mostani toldozgatás-foltozgatás nem növelte tovább a rendszer lomhaságát, sőt az egyetlen komoly ujdonságot számomra a sebesség növekedése hozta! A régóta érthetetlen módon halogatott non-destruktív filterek végre megjöttek, csakhát ezek is kissé komplikált módón: ahelyett, hogy egy egyszerű adjustment layer-szerű megoldások lennének, "smart filterek" lettek, amiket csak "smart object"-hez lehet tenni.. Jónéhány újítás valójában csak új panelekben megjelenő régi funkciók (mint a fekete-fehér konverzió pl.), dehát kell valami látványosat is adni az embereknek.. Részletes elemzésre itt most nem térnék ki, ez amúgy is csak egy beta változat. Sajnos ez a legjobb képszerkesztő egyenlőre a piacon, de azért vigyázó szemetek Light Zone-ra vessétek! HalDesign blogján található néhány link a CS3-al kapcsolatban még.

20061215

A VJ Kung Fu nem tulságosan érdekes VJ video újság oldalán láttam egy annál érdekesebb leírást arról, hogyan építsünk univerzális, értsd mindenféle körülmények között jól használható, projektor állványt.

20061214


A 300 című extra látványos Frank Miller feldolgozású filmet
jövőre mutatják be a mozik, addig itt látható a HD trailer.
Based on the epic graphic novel by Frank Miller, "300" is a retelling of the ancient Battle of Thermopylae in which King Leonidas (Gerard Butler) and 300 Spartans fought to the death against Xerxes and his massive Persian army. Facing insurmountable odds, their valor and sacrifice inspire all of Greece to unite against their Persian enemy, drawing a line in the sand for democracy. 

20061212

Előző post-omban még azon morogtam, hogy miért nem terjed el már végre az IP alapú televíziózás - hát itt van. Most láttam csak a hirdetést, hogy november 6-ától már megrendelhető a T-Home TV. A bemutató alapján egész jónak tűnik: műsorújság, megállítható adás, digitális videotéka, felvétel, keresés, kedvencek, gyerekzár, PinP.. Talán mégis Bill Gates áma valósul meg és mindenkinek otthon csak egy egyszerű recievere lesz és minden adat és szolgáltatás egy távoli szerverről érhető el. A Google is (pl.) eléggé ez erőlteti: a fényképektől, videoktól és levelektől és naplóktól kezdve most már dokumentumainkat is tároljuk on-line. Sok szempontból szimpatikus elképzelés ez: bármerre járva elég bejelentkezni és hozzáférhetünk minden adatunkhoz. És hogy kicsit a VJ témához is kössük a dolgot: a VJ csak besétál egy klubba és a hiper-szuper gyors net-re bejelentkezve elindítja a távoli szerveren lefoglalt meghatározott sebességű gépét, amin elindítja az on-line loopjait és ezekkel mixelve, csak a stream-et tölti le a helyi reciever-re, amit végül kivetít.. A party végén logout.

20061209


A NEAVE TV a hagyományos TV feelingjét hozza vissza a net-re. Egy Flash alapú lejátszó, ami éppezért elég gyors és viszonylag jó minőségű fullscreen-en is. A tartalmat a Blip.tv, a Google Video és a YouTube adja. Nagyon jó kezdeményezés - igazán kialakulhatna már valami komolyab on-line TV kultúra is. Nem is értem a TV csatornák miért nem nyitnak a net felé.

20061208


Egy újabb loop, a video-k elérthetők az oldalsó linkoszlopból is.

20061207


VJ BATTLE 2.0! – igaz én az 1.0-t se láttam, de talán erre elkeveredek. És felfedeztem a Menzkie weboldalát. (A Vj Battle elég érdekes
nevű site-on van – a rendszergazda bosszúja?)


Sikerült végre beágyazni ezt a videot a blogba.. :) Nem értem miért nem támogatják jobban ezt a funkciót, eleve ennek a blogspot site-nak postázó része valami hihetetlenül fapados, pedig úgy tudom ez az egyik legnagyobb blogger oldal.. A videó részlet a múltkori party anyagából van, igaz a zenét utólag tettem hozzá. Eric Fischer mixe.

20061206


Brian McKenna analóg video szintetizátorokat épít ötvözve a digitális és analóg technikát. A VS001 - VGA Expropriator képes video-jelet generálni, és az RGB szinuszhullámokat az audióbemenet függvényében torzítani. Csatlakoztatható hozzá bármilyen hang-manipuláló eszköz, keverő, amivel visszacsatolva lenyűgöző absztrakt képeket hoz létre. Ráköthetünk egy külső video jelet is. A letölthető videokat mindenképp érdemes megnézni!
Digitális korunkban igazán felüdülés ezeket az érzéki analóg formákat látni..


A VJbay oldalon VJ eszközök között böngészhetünk. A site az Ebay
oldaláról belinkelt árukat mutatja. Igazából nem tudom miért jó ez
 - ha kerestem valamit ugyis tudtam mit keresek és azt az Ebay-en is megtaláltam, mindegy, most már van ilyen is.

20061203


Régótá vágytál már egy SCART csatlakozós pólóra? Most itt végre
megveheted.. (A link egyébként a nagyszerű Creat Digital Motion
szájtról származik.)